BNOR examen - Rijschool Veldkamp

app
App met ons

app
App met ons

MENU
[LayerSliderWP] Slider not found

BNOR examen

bnor examen

Wanneer je vier keer zakt binnen vijf jaar voor het praktijkexamen dan moet je de volgende keer een BNOR examen afleggen ook wel het staatsexamen genoemd.

Hoe ziet het BNOR examen eruit:

De locatie en tijdsduur van een BNOR examen is anders dan het ‘gewone’ rijexamen. De locatie kan een hotel of restaurant zijn. En de duur van het examen is rond de 90 minuten. Voor het echte examen begint zal de examinator met jou en eventueel met de instructeur erbij een gesprek hebben. Dit gaat dan over de voorgaande, niet behaalde examens. Maar ook over verkeerssituaties.

Na het gesprek gaan de examinator en jij een ritje rijden. Er wordt een route gereden door de stad of in de omgeving van de stad. Dit betekent niet dat de snelweg wordt overgeslagen. De examinator zorgt ervoor dat jij je op je gemak voelt. Vaak is er namelijk een aanwijsbare reden voor het herhaaldelijk zakken, in de meeste gevallen is dat faalangst. De leerling kan op zich goed autorijden maar is onzeker of heeft angst om te zakken. Je mag eventueel je auto aan de kant zetten voor een korte time-out. De duur van het echte praktijkgedeelte (dus het deelnemen van het verkeer) is niet veel langer dan bij het ‘gewone’ rijexamen.

Na het ritje komt er weer een gesprek over het examen en hoor je de uitslag.
Wil je meer lezen over het BNOR examen? Op de website van CBR kun je er meer over lezen en er is ook een Wikipedia pagina waarop meer informatie is te vinden.

Neem de volgende stukken mee naar het examen:

  1. Je ID
  2. Oproepkaart van de toets
  3. Het zelfreflectie formulier

Wist je dat…

Een herexamen GRATIS is…