Veilig en Snel je Motorrijbewijs halen? Vraag een Gratis Proefles aan!

app
App met ons

app
App met ons

MENU
[LayerSliderWP] Slider not found

Motorrijbewijs

Je motorrijbewijs halen?

Dat wilt natuurlijk iedere motorliefhebber. Na het behalen van je motorrijbewijs is het tijd om heerlijk uit te waaien op de motor. Voordat je dit kan doen, moet je natuurlijk eerst slagen voor het motorexamen. Rijschool Veldkamp helpt je hier graag naar toe. Wij bieden lessen aan op jou niveau en zorgen dat elke les efficiënt wordt benut. Zo zet de instructeur zich in om te zorgen dat je na iedere les je vaardigheden verbeterd. Om het kwaliteit nog op te schroeven zal de instructeur je volgen op de motor, op die manier kan hij de stof beter uitleggen en ook demonstraties geven.

AANMELDEN PROEFLES!

banner

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Proefles voor: (*)


De rijlessen

Wij starten op onze locatie in Nootdorp en rijden vanaf hieruit naar een oefenterrein wat ongeveer 10 minuten rijden is. Omdat het motorrijden voor een belangrijk deel uit ‘gevoel’ bestaat is de lesopbouw enigszins anders dan bij de auto-opleiding.

De eerste les, wat een kennismaking met de motor is. Jij krijgt dan alle aandacht zodat je in alle rust de grondbeginselen van het motorrijden onder de knie kunt krijgen. Heb je het al snel onder de knie of al enige ervaring? Top. Dan hoef je natuurlijk niet achterop bij de instructeur maar kan je al zelf vanaf onze rijschool op de motor stappen. Heb je meer tijd nodig? Geen nood. Onze instructeurs hebben alle geduld! Het is immers ook een uitdaging voor hun. Hierna les je met maximaal één andere leerling van hetzelfde opleidingsniveau. Tijdens de lessen zal de instructeur je volgen op de motor, hierdoor kan hij beter de stof uitleggen en ook demonstraties geven. Het tempo waarin je de opleiding wil volgen geef je zelf aan.

Opbouw:

Voertuigbeheersing (AVB)

Wij staan voor veiligheid en kwaliteit en starten de motoropleiding daarom met de voertuigbeheersing (AVB). Denk hierbij aan: wegrijden, remmen, slalommen en uitwijkoefeningen. Dit zorgt ervoor dat je de motor de baas bent. Deze lessen vinden plaats op een afgesloten oefenterrein/ parkeerplaats. Hierna volgt het CBR examen. Heb je het AVB examen afgerond, dan gaan we aan de slag met de AVD lessen.

Verkeersdeelneming (AVD)

Tijdens dit onderdeel leer je hoe je als motorrijder veilig, vlot en verantwoord deel moet nemen aan het verkeer. Er zal bijvoorbeeld aandacht worden besteed aan de kijktechniek, rijden binnen-en buiten de bebouwde, bochtentechniek en de snelweg. Hierna volgen het praktijk CBR examen.

Theorie

Voor de AVB lessen en examen heb je een geldige autorijbewijs of een motor theoriecertificaat nodig. Voor het AVD examen is het wel noodzakelijk om in het bezit te zijn van een geldige motor theoriecertificaat.

Benodigdheden

Voor de motorrijlessen is het belangrijk dat je de benodigde bescherming heb die voldoet aan de eisen van het CBR. Denk hierbij aan een helm, motorkleding en handschoenen. Natuurlijk heb jij dit niet vanzelfsprekend in huis liggen. Geen paniek, wij hebben het allemaal op onze rijschool en is er voor bruikleen. Het enige waar jij voor moet zorgdragen zijn enkelbedekkende schoenen.

Startpunt

Onze locatie is goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met eigen vervoer. Kom je met de auto? Geen probleem wij zitten dichtbij de snelweg en bij ons kan je gratis parkeren! Adres: gevestigd in de koning self-storage aan de Gildeweg 12, 2632 BA Nootdorp

Meld je direct aan, zonder wachttijd!

Heb jij altijd al je motorrijbewijs willen halen? Wacht niet langer en meld je aan voor een proefles bij ons. Tijdens de proefles ga je achterop bij de instructeur naar een oefenterrein dichtbij onze locatie. Heb je al enige ervaring dan rijd je zelf naar het oefenterrein. Op het oefenterrein leer je de bediening van het voertuig, het sturen,gas geven en remmen. Zo kijken we naar jouw vaardigheden en bepalen we met hoeveel motor rijlessen jij het motorrijbewijs kan halen. Ook bespreken wij samen welk pakket het best bij jou past en wat dit gaat kosten. Benieuwd naar een motorrijles bij rijschool Veldkamp? Meld je dan hieronder aan voor een GRATIS* proefrijles of bel ons op!

Voordelen van een proefles

 • Geheel vrijblijvend
 • Weten waar je aan toe bent
 • Geen verrassingen achteraf

Wil je weten hoeveel motorrijlessen jij ongeveer nodig hebt en wat het gaat kosten?

Wacht niet langer en meld je hieronder aan voor een GRATIS motor proefrijles of bel ons op! Vlotte leerling? Of geen vlotte leerling? Wij zetten ons in voor iedereen!

* De proefrijles bedraagt 40,-. Indien je de rijopleiding bij ons voortzet ontvang je dit bedrag terug als korting.

Actiepakketten

Op basis van jouw wensen hebben wij tijdelijk drie actiepakketten samengesteld. Onze rijlessen hebben een duur van 2 uur, dit is efficiënter  dan een rijles van 60 minuten. Neem het pakket dat het beste bij jou past. Kom je er niet helemaal uit? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen zullen we dan kijken welk pakket het beste bij jou past.

Pakket 1

Geen €1.390,- maar slechts

€1.320,-

 • 14 uur (7 rijlessen van 2 uur)
 • AVB examen
 • AVD examen
 • Gratis theorie leerstof t.w.v. €49,-

Inschrijven

Pakket 2

Geen € 1.750,- maar slechts

€ 1.600,-

 • 20 uur (10 rijlessen van 2 uur)
 • AVB examen
 • AVD examen
 • Gratis theorie leerstof t.w.v. €49,-

Inschrijven

Pakket 3

Geen € 2.350,- maar slechts

€ 2.200,-

 • 30 uur (15 rijlessen van 2 uur)
 • AVB examen
 • AVD examen
 • Gratis theorie leerstof t.w.v. €49,-

Inschrijven

 

 

Theorie

 • Theorie examen CBR €50,-
 • Eendaagse theoriecursus incl. CBR theorie examen €120,-

Losse producten

 • Proefles van 120 minuten gratis *
 • Rijles van 60 minuten €60,-
 • AVB examen €200,-
 • AVD examen €350,-


Geld terug

Heb je gekozen voor een pakket en houd je nog lessen over nadat je geslaagd bent? Dan betalen wij jou het resterende bedrag natuurlijk terug. Je betaalt dus nooit teveel.

* De proefrijles bedraagt €50,-. Indien je een pakket aanschaft ontvang je dit bedrag terug als korting, deze korting is reeds verwerkt in onze actiepakketten.

Theorie examen

Het theorie examen duurt ongeveer 45 minuten. Het theorie examen verloopt zo:

 • Je krijgt uitleg van de CBR medewerker
 • Je krijgt 50 vragen: meerkeuzevragen, je moet 44 vragen of meer goed hebben.
 • Schaf via rijschoolveldkamp.3dtheorie.nl je online leerstof aan

Praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB)

Een praktijkexamen voertuigbeheersing duurt 20 minuten. Het examen verloopt als volgt:

 • Je examinator controleert je ID checkt de benodigde papieren zoals rijbewijs en/of geldig theoriecertificaat.
 • Hierna doe je zeven van de twaalf oefeningen. De examinator toetst of je de motor beheerst. Vijf van de zeven oefeningen moeten voldoende zijn. Elke oefening mag je één keer overdoen. Tot de oefeningen behoren:

Volgt z.s.m.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.