Heb jij jouw favoriete scooter al uitgekozen?

Weet jij wanneer je je scooterrijbewijs mag halen? En weet jij al precies welk model en kleur scooter je vervolgens gaat kopen? Of kan je wel wat tips gebruiken? Lees dan gauw deze blog. Voordat je verder leest, eerst een opvallende trend in de scooterwereld. Een Amerikaans bedrijf heeft in januari van dit jaar een nieuw soort scooter onthuld: de ‘smart folding mobility scooter’. Het is eigenlijk een soort vouwscooter, en dan een hele slimme. Hij kan namelijk gelinkt worden aan je smartphone en heeft hierdoor allerlei extra functies. Zie jij jezelf daar al op rijden?

Wanneer mag je je scooterrijbewijs halen?

Woon jij in Den Haag of in de omgeving? Rijschool Veldkamp kan je helpen met het behalen van elk rijbewijs. Of het nu gaat om het halen van je rijbewijs voor de scooter, motor of auto. Maar weet jij wanneer je welk rijbewijs mag halen? De betrouwbaarste plek om deze en andere informatie op te zoeken is de website van het CBR. We geven alvast een belangrijke tip voor je scooterrijbewijs. Je mag die behalen als je 16 bent, maar je mag al beginnen met je theorie-examen als je 15,5 bent. Zorg er voor dat je ongeveer 2 maanden voor je 16e verjaardag je theorie-examen behaalt. Dan kun je vlak na je verjaardag je praktijkexamen bij ons halen.

Ga jij voor een nieuwe of tweedehands scooter

Wil jij graag een trendy nieuwe scooter of is een tweedehandse ook goed? Zorg er in het laatste geval dan wel voor dat je de scooter goed laat nakijken bij een plaatselijke garage. En pas ook op: het kan zijn dat je de scooter moet laten controleren door het RDW als hij voor een bepaald jaar werd gebruikt of geen kenteken meer heeft. Ga je toch liever voor een nieuwe? De laatste tijd zijn matte kleuren heel erg in bij scooters. Zo kun je bijvoorbeeld voor opvallend rood of groen gaan, maar wordt dit door het matte effect een hele classy scooter. Verder zijn retroscooters nog steeds heel populair. Kies je dan voor een ‘echte’ retroscooter, de Vespa? Of is die wat te duur? Misschien is een model van Sym dan iets voor jou! Deze scooters zijn wat goedkoper, maar zien er net zo mooi uit.

Neem een gratis proefles!

Kan jij niet langer wachten? Ben je al bijna 16 of moet je nog precies 6 maanden wachten? Begin dan in ieder geval al vast met het leren voor je theorie-examen. Voor je het weet kun je beginnen met de praktijklessen bij Rijschool Veldkamp. En dankzij onze professionele begeleiding duurt het vast niet lang voordat je ervaren op je scooter over de weg zeilt! Is het dus tijd voor het volgen van praktijklessen voor de scooter? Neem dan contact met ons op, bijvoorbeeld voor een gratis proefles. Je kunt bellen naar 015-8878807 of mailen naar mail@www.rijschoolveldkamp.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.